andersonmarcel

High ping playing overwatch

Discussion created by andersonmarcel on Oct 28, 2016
Latest reply on Apr 18, 2017 by wogjs0002001

Hi,

 

I started using shaw 150mb yesterday (had mts 25mb before) and I noticed my ping in game is higher than expected. Please find below trace route.

 

TRACEROUTE:
traceroute to 50.72.156.140 (50.72.156.140), 15 hops max, 60 byte packets
1 24.105.8.6 (24.105.8.6) 11.237 ms 11.395 ms 11.533 ms
2 24.105.30.148 (24.105.30.148) 11.538 ms 11.733 ms 11.749 ms
3 37.244.0.100 (37.244.0.100) 13.316 ms 13.331 ms 13.334 ms
4 be2.br02.eqla1.blizzardonline.net (24.105.31.1) 19.020 ms 19.078 ms 19.161 ms
5 24.105.31.7 (24.105.31.7) 19.043 ms 19.212 ms 19.283 ms
6 37.244.2.32 (37.244.2.32) 18.948 ms 8.332 ms 8.362 ms
7 rt0sj-equinix.cl.shawcable.net (206.223.116.20) 11.963 ms 12.459 ms 12.442 ms
8 rc1wt-be60.wa.shawcable.net (66.163.75.89) 28.015 ms 28.352 ms 28.690 ms
9 rc3so-be82.cg.shawcable.net (66.163.76.10) 48.196 ms 48.267 ms 47.865 ms
10 rc3sc-be110-1.wp.shawcable.net (66.163.76.62) 81.633 ms 81.626 ms 81.491 ms
11 dx4ca-te1-0-0-s1.wp.int.shawcable.net (64.59.179.2) 87.310 ms 87.412 ms 87.393 ms
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *


28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

TRACEROUTE:
traceroute to 50.72.156.140 (50.72.156.140), 15 hops max, 60 byte packets
1 24.105.40.5 (24.105.40.5) 3.464 ms 3.878 ms 4.240 ms
2 24.105.62.146 (24.105.62.146) 3.813 ms 3.837 ms 3.867 ms
3 37.244.1.100 (37.244.1.100) 3.828 ms 3.859 ms 3.924 ms
4 24.105.31.12 (24.105.31.12) 22.374 ms 24.516 ms 24.518 ms
5 37.244.4.32 (37.244.4.32) 22.332 ms 23.720 ms 23.728 ms
6 rt0as-equinix.vx.shawcable.net (206.126.236.20) 22.493 ms 23.335 ms 23.323 ms
7 rc3sc-be5.wp.shawcable.net (66.163.77.49) 58.427 ms 58.444 ms 58.435 ms
8 dx4ca-te1-0-0-s1.wp.int.shawcable.net (64.59.179.2) 58.417 ms 58.414 ms 58.411 ms
9 * * *
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *


28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

PING:
PING 50.72.156.140 (50.72.156.140) 56(84) bytes of data.

--- 50.72.156.140 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2998ms

 

28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

PING:
PING 50.72.156.140 (50.72.156.140) 56(84) bytes of data.

--- 50.72.156.140 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 3000ms

 

28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

MTR:
Start: Fri Oct 28 23:33:16 2016
HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- 24.105.44.6 0.0% 10 0.6 0.9 0.5 2.6 0.5
2.|-- 24.105.62.152 0.0% 10 1.4 1.5 0.7 3.0 0.6
3.|-- 37.244.1.102 0.0% 10 2.3 2.8 2.3 3.8 0.3
4.|-- be2.br01.eqch2.blizzardonline.net 0.0% 10 20.2 20.3 20.1 21.0 0.0
5.|-- 24.105.31.12 0.0% 10 20.5 20.8 20.1 22.3 0.6
6.|-- 37.244.4.32 0.0% 10 20.3 20.2 20.0 20.4 0.0
7.|-- rt0as-equinix.vx.shawcable.net 0.0% 10 24.7 22.4 20.6 24.7 1.4
8.|-- rc1as-be6.vx.shawcable.net 0.0% 10 21.3 22.1 20.8 23.7 1.1
9.|-- rc2nr-be5.wp.shawcable.net 0.0% 10 71.2 69.8 69.3 71.2 0.6
10.|-- dx4ca-te3-0-0-s1.wp.int.shawcable.net 0.0% 10 64.5 64.1 63.8 65.0 0.3
11.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0


28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

MTR:
Start: Fri Oct 28 23:33:16 2016
HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- 24.105.8.6 0.0% 10 1.0 0.7 0.5 1.0 0.0
2.|-- 24.105.30.148 0.0% 10 1.1 1.5 0.8 5.1 1.1
3.|-- 37.244.0.100 0.0% 10 3.2 3.7 2.7 6.0 0.9
4.|-- be2.br02.eqla1.blizzardonline.net 0.0% 10 8.9 9.3 8.4 12.3 1.3
5.|-- 24.105.31.7 0.0% 10 8.6 9.3 8.6 11.8 0.9
6.|-- 37.244.2.32 0.0% 10 8.3 8.7 8.3 10.0 0.3
7.|-- rt0sj-equinix.cl.shawcable.net 0.0% 10 9.7 11.0 9.4 12.8 0.9
8.|-- rc1wt-be60.wa.shawcable.net 0.0% 10 27.0 27.8 27.0 29.1 0.3
9.|-- rc3so-be82.cg.shawcable.net 0.0% 10 47.9 48.9 47.9 51.1 0.9
10.|-- rc3sc-be110-1.wp.shawcable.net 0.0% 10 82.2 82.0 81.6 83.3 0.6
11.|-- dx4ca-te1-0-0-s1.wp.int.shawcable.net 0.0% 10 87.2 87.3 87.0 88.4 0.3
12.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0


28/10/2016 23:33:16 UTC
--------------------

 

There's something I can set on my moden to fix this issue?

 

Thanks,

Outcomes