AnsweredAssumed Answered

gaming issues

Question asked by vanadiel on Aug 26, 2018
Latest reply on Aug 26, 2018 by vanadiel

I was send here from the support service of Black Desert Online because they claim the issue with random game server disconnects is related to my ISP.

 

I already know you are going to send me back to them to tell them the issue is at their end and everything is good on the ISP side.

 

But, I have to try anyways so here it goes.

 

Below is the latest WinMTR log taken over a period of over 8 hours.

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
|                                           Host - % | Sent    | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------     |------     |------  |-----  -|------   |------ |
| 192.168.1.1 - 1                                 | 89684 | 89679 | 0      | 0      | 33      | 0     |
| 10.0.0.1 - 1                                       | 89650 | 89642 | 0      | 11     | 2755 | 14   |
| 70.76.x.x - 1                                     | 89661 | 89657 | 5       | 11    | 3648  | 15   |
| 24.244.8.141 - 1                               | 89676 | 89674 | 6       | 12    | 91     | 12   |
| 66.163.75.170 - 1                             | 89681 | 89680 | 14     | 21    | 151   | 25   |
| 66.163.65.6 - 1                                 | 89678 | 89676 | 24     | 31    | 151   | 35    |
| 69.174.2.45 - 1                                 | 89481 | 89426 | 23     | 31    | 125   | 28    |
| 199.229.229.134 - 9                         | 66645 | 60674 | 26     | 30     | 2704 | 32   |
| 4.69.140.146 - 1                               | 89662 | 89656 | 90     | 96     | 225   | 102 |
| 4.7.9.78 - 1                                       | 89655 | 89647 | 91     | 98     | 306   | 100 |
| No response from host - 100            | 18165 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100            | 18165 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100            | 18165 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100            | 18165 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 49.236.159.226 - 1                           | 89667 | 89662 | 87    | 94       | 281 | 92 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

 

 

They claim it is due to the very high ping times of 10.0.0.1 and 70.76.x.x, respectively 2755 and 3648 msec.

I agree with them those are very high, however they are worst. But still, they should not be that high ever.

There are also 8 and 4 packets lost respectively, but I would say that is acceptable over such a long period of time.

 

What I have told them is that the problem is 199.229.229.134 with a packet loss of 9%, 66645 send and 60674 received.

They also have 2704 msec as worst ping time.

 

However, they of course claim that is ddos protection so therefore normal.

I counteracted that by saying all those routing points will have ddos protection, yet they don't show dropped packets that high.

 

So now that you have all that above information, can you let me know if something is not right at the ISP level?

 

P.S. The XB6 is not in bridge mode because I was told by support that there are issues with it in bridge mode so it's for now better not to bridge it. I did have issues with it constantly dropping out in bridge mode after some days.

 

Outcomes