AnsweredAssumed Answered

Mail server issues

Question asked by darkshado on Aug 22, 2018
Latest reply on Oct 9, 2018 by abrienne

Ok I have a ticket open about this that I opened up like 7 days ago and there

has been no response from Shaw on this. I sent all of this information via

email. Now I am a trained Network Admin myself and this is not a simple

settings issue or something like that.

 

 

This error seems to be occurring randomly sometimes mail goes though ..

other times I get this error.

 

"Task 'jamieresume -[at]- shaw.ca - Sending' reported error 0x800CCC6F 'Your outgoing (SMTP)

email server has reported an internal error. If you continue to receive this message

contact your server administrator or internet service provider (ISP).

The Server responded 554 mo22.dcs.int.inet.shaw.ca ESMTP server not available"

 

Now I did munge my email address above to prevent it from being harvested by spammers

Now a copy of the error can also be seen at Shaw Mail Error Aug 15 2018 — imgbb.com 

 

And yes I know the password for the account and it is the correct one and I can

log into http://webmail.shaw.ca/  successfully using that login name and password

so  I don't believe it is a password issue.

 

The ticket number is Incident: 180815-005566 now I have not heard any kind of a response

on this ticket either no one has contacted me about it.  I did call in to the tech support

again about this problem because it is still occurring.

 

Now I have tried to google that error message number and there isn't really any kind of a

solution that fits my situation. This isn't a PC issue because I can get the same

error from two different machines I have here one running Windows 10 and a 2nd

running Windows 7.  Two different PCs and the same error that rules out

that it is any kind of a PC issue.

 

This is not a configuration issue here either my outgoing mail server is

mail.shaw.ca and my incoming pop server is set to pop.shaw.ca

 

https://community.shaw.ca/docs/DOC-1705

and

Email server settings: POP and IMAP 

 

Now as per the information I found the settings are the same for Outlook 2013 and 2016

I have followed this to double check my settings I also removed

the account from my Outlook 2016 and re-added it right from the start

and I still get the same error message.

 

Now for a mail client I am running Outlook 2016

Microsoft Outlook 2016 MSO (16.0.10325.20082) 32 Bit

 

 Now the funny part is that even if I telnet to mail.shaw.ca port 25 which

is the Shaw mail server with no SSL encyption on it I get the same error.

 

I have a Linux box sitting here as well as I said I am a trained network admin

myself and that was what I was using to telnet directly to the mail server

for this test.

 

Here is the output I get when I telnet directly to the mail server

 

 telnet mail.shaw.ca 25
Trying 64.59.128.135...
Connected to shawmail.glb.shawcable.net.
Escape character is '^]'.
554 mo21.dcs.int.inet shaw.ca ESMTP server not available
Connection closed by foreign host.

 

It shouldn't just immediately close it should sit at a prompt and wait

for a HELO or EHLO response to identify yourself. But instead the

mail server immediately spits out this error message.

 

This also rules out any kind of a mail client configuration issue as well.

 

So what gives Shaw everything I can see is pointing to a mail server issue on

your side.  Maybe a load issue because as i said this is happening randomly

sometimes and email will send other times it will not from my Shaw email

address.  It is totally random if the email is going to go. I have tried some with mail

attachments and some without mail attachments and it doesn't seem to

matter I have tried some with no attachments and get the same error.

 

This problem is still ongoing at this point and I have tried this from two different

machines here as well my main machine running Windows 10 and a 2nd machine

running windows 7 and both will get the same error. So that rules out any PC issues.

 

Also so you know that I do run Kaspersky Internet Security Version 18.0.0.405(i)

on the PCs but I have totally disabled it and shut it down for testing purposes

and I still get the same error.  So that kind of rules out any kind of security package

or Anti-Virus issue here.

 

Also yes I have tried setting up the secure mail connection as well using port 587 for the outgoing mail server and

port 995 for the incoming mail server and I still get the same error it doesn't seem

to matter what one I use.

 

I am not using any kind of a VPN and when I was on the phone I read him the IP I am currently

assigned and it does come back to being owned by Shaw Communications 70.74.168.15

 

Whois-RWS 

"Shaw Communications Inc"

 

Not using a VPN or anything like that as I said the IP does belong to Shaw.

 

Edit:

It is now August 25 2018 and still NO answer from Shaw..  I opened this ticket

(Incident: 180815-005566) on  August 15 2018 and STILL 10 days later and NO

one has sent me a response to this ticket via email or even called me.

 

This is Absolute bullshit this is the WORST customer service I have EVER seen

 

You are absolutely horrible Shaw!  You are a disgrace to the industry!

Outcomes